کابین آسانسور محلی است که مسافر بیشتر از همه با آن ارتباط و تماس دارند. از این رو بسیار مهم است که طراحی کابین با سلیقه مسافران مطابقت داشته باشد، به خوبی با طراحی کلی ساختمان ادغام شود و حس خوبی به مسافران انتقال دهد. شرکت کلمان آسانسور را با انواع کابین مطابق با سلیقه هر مشتری تولید میکند. سقف کاذب و کف کابین آسانسور نیز بنا به نیاز قابل تغییر میباشد. به طور حتم تاکنون سوار آسانسور شدهاید، وارد محفظه اتاقکی کابین میشوید، دکمه مربوط به طبقه مورد نظر را فشار میدهید و بعد از چند ثانیه درب آسانسور برای ورود شما به محل مورد نظر باز میشود.
کابین آسانسور چیست؟
با کمی مطالعه درباره آسانسور و یا خرید قطعات آسانسور اینترنتی به میزان تنوع و جزئیات قطعات پی میبرید. به صورت کلی آسانسور دارای قطعات اصلی و فرعی است، کابین آسانسور از قطعات اصلی آن به شمار میآید. کابین محفظهای است که باعث جای دادن و انتقال ایمن مسافر، بار یا هر دو بین طبقات مختلف ساختمان میشود. مسافران با فشردن دکمه شستی آسانسور فرمان را به تابلو فرمان آسانسور منتقل میکنند و از این طریق کابین بین طبقات معین حرکت میکند.
عرض، عمق و ارتفاع فضای کابین دارای ارتباط مستقیم با ظرفیت کابین آسانسور است. کابین کاملا توسط دیوارها، کف و سقف احاطه میشود و تنها خروجیها درب کابین، درب خروج اضطراری و سیستم تهویه آن هستند. انواع کابین آسانسور در طراحی، اندازه و ظرفیت متفاوت هستند، کابینها مهمترین عامل حفظ ایمنی و زیبایی آسانسور هستند. در صورتی که آسانسور شما مسافربر باشد، دارای ظرفیت ۴ الی ۶ نفر است. آسانسورهای مسافربر نیز دارای کابین با ظرفیت ۱۰ الی ۲۱ نفر هستند. به صورت معمول ارتفاع آسانسور ۱۹۰ سانتی متر به بالا است، در آسانسورهای بسیار مرتفع ارتفاع بیشتر از ۲ متر است.
اجزا کابین آسانسور
کابین از سه بخش چهارچوب اصلی(یوک)، سکوی حمل و دیوارهها تشکیل شده است که هر کدام از این بخشها دارای قطعات متعددی هم هستند:
- درب کابین آسانسور: محل نصب و قرارگیری درب آسانسور در محل ورود و خروج آسانسور است. شما هنگام خرید درب کابین آسانسور کلمان با گزینههای متنوعی اعم از نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک، دولته، سه لته، سانترال، تلسکوپی و… مواجه میشوید. امنیت کابین آسانسور شما توسط درب آن تامین میشود که باعث جلوگیری از سقوط افراد و بارها به درون چاه آسانسور میشود. بازرگانی آسانسور کلمان نمایندگی فروش برندهای معتبر زیادی را به عهده دارد.
- یوک: چهارچوبی شامل یوک پایین و بالا است که کابین را دربرمیگیرد و تمامی بار کابین اعم از وزن کابین و مسافرین، توسط یوک به سیم بکسلها وارد میشود.
- کارسلینگ: قاب فلزیِ متصل به کابین است که به منظور تعلیق و جلوگیری از لرزشهای کابین در حین حرکت به کار میرود.
- کف: اندازهی کف به همان اندازهی عرض و عمق کابین است و معمولا با روکشی از جنس PVC یا سنگ گرانیت پوشانده میشود. کف بایستی قادر به تحمل نیروهای وارده بر آن در حین عملکردهای معمول، عملکرد ترمز ایمنی و تاثیر کابین بر روی ضربهگیرها باشد .
- سقف: سقف علاوه بر محدودسازی دسترسی، مکان قرارگیری روشنایی، تهویه و درب خروج اضطراری است و باید تحمل وزن حداقل دو نفر را داشته باشد.
- دیوارهای داخلی: متشکل از پنلهای فولادیِ تاشده جهت ایزولهسازی محیط است. معمولا در سه نوع جانبی، پشتی و پنل شاسی ارائه میشود.
- شاسی عملکرد: حاوی کنترلکنندههای کابین مانند دکمههای طبقه، دکمه باز شدن و بستهشدن درب و سایر دکمه های مورد نیاز است .
- دستگیره: جهت استفاده سرنشینان آسانسور به منظور حفظ تعادل استفاده میشود و باید حداقل در یک سمت وجود داشته باشند.
- سیستم روشنایی: جهت تامین روشنایی کابین استفاده میشود و روشنایی فلورسنت به عنوان لامپ سقف کابین آسانسور، محبوبترین انتخاب است.
- درب اضطراری: درب خروج اضطراری در ابعاد ۶۰ ×۴۰ سانتی متر طراحی میشود و برای استفاده در مواقع ضروری برای نجات و خروج سرنشینان استفاده میشود.
- فتوسل: فتوسل یا سنسور چشمی آسانسور، دستگاهی است که در درب اتوماتیک آسانسور تعبیه شده است و هنگام وجود مانع بین درب در حال بسته شدن، فعال میشود تا مانع از بستهشدن درب شود.
طراحی و ساخت کابین و بالابر
طراحی کابین در جلب رضایت مشتری و مسافران نقش بسیار مهمی دارد. طراحی داخلی کابین شامل موارد زیر است:
- دیوارههای داخلی کابین آسانسور
- پوشش کف کابین
- پوشش سقف کابین
- طرح دکمههای داخل کابین
- نورپردازی داخلی
- نوع و موقعیت میلههای حفاظ و دستگیرهها
- آینه
- کیفیت هوارسانی و هواکش